söndag 17 augusti 2014

Trana och sheep shaggers - omklädningsrummets bisarra humor

I tisdags hade jag nöjet att få bevittna premiären för VoIF Dianas veteraner. Platsen för den stora händelsen var Ekhammarens IP i Näshulta. Södermanlands i särklass vackraste IP - enligt mig (och jag har sett en del...).

Själva matchen är inte så mycket att säga om - ett div 7 lag mitt i seriespelet, skall naturligtvis vara mycket bättre än ett lag av äldre och i vissa fall mycket sämre tränade spelare. Förlust för Diana med 2-0 - vilket får ses som ett hyggligt resultat. Matchens lirare alla kategorier var Dianas målvakt Niklas Bladh, som bjöd på ett högklassigt målvaktsspel, trots många års frånvaro från fotbollsplanen!

Nu är bollen i rullning med veteranfotbollen och vi i föreningen hoppas att det kan ge ringar på vattnet och att fler personer hör av sig och vill vara med nästa säsong!

Vi börjar röra på oss så smått redan den 3 september - då föreningen hyrt Djurgårdsskolans gymnastiksal mellan klockan 19.30 - 21.00.. Vi fortsätter sedan på den tiden varje onsdag fram till jul!

 Vi ses!

Var kommer då tranan in i bilden? Jo, redan innan jag kommit in i omklädningsrummet på Ekhammaren, kunde man höra en gammal bekant röst. Jag förstod direkt vem som var på plats i omklädningsrummet - den svadan finns bara hos en man!

Efter ett kärt återseende så började Roger Sandström att berätta om sina världsklassräddningar i Dianatröjan genom åren...  Det har varit en hel del riktigt vassa räddningar, jo då - men jag var tvungen att ta ned Roger lite på jorden och nämnde i förbigående Primavera - Diana i augusti 2010 på Årby IP.

Det var nämligen då som Roger fick smeknamnet tranan av sina lagkamrater - ni förstår varför, när ni tittar på bilden.
Omklädningsrummet kan ibland vara en ganska "grym" värld - efter att ha hållit på med fotboll i ca 40 år, så har man hört ett och annat genom åren....

Normalt sett brukar humorn vara omvänd - om du är dålig på något, kan det lätt bli ditt smeknamn! Är du lång - ligger "lillen" gärna nära till hands.. osv.

Sheep shaggers - kommer förvisso inte från omklädningsrummet, men det kommer från läktaren i en PL-match!

Det var nämligen så som Swanseas fans besjöng sig själva under segermatchen mot Manchester United i lördags.  När man googlar på uttrycket, visar det sig att det är ett allmänt vedertaget smeknamn på folk från Wales...

Vägmärke hämtat från Wales?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar