torsdag 4 oktober 2012

VoIF Diana 2.0 - eller en omtumlande resa i fotbollens nedre regioner (2)

I del ett av denna trilogi så fick ni en beskrivning av hur vintern och vårens träningar och träningsmatcher hade genomlevts. Vi slutade med att det var dags för seriepremiär!

Lördagen den 6 maj klockan 15.00 på Östertälje IP i Södertälje var det dags för seriepremiär mot Södertälje FK 2.  Lazar hade fått förhinder så det blev Hasse "Data" och undertecknad som fick nöjet att ansvara för laget!
Det skall erkännas att jag inte hade speciellt höga förväntningar på matchutgången. Vi kom med ett mycket orutinerat lag... Det var endast två spelare som tidigare representerat VoIF Diana i seriesammanhang med i laget. Rasmus Ahlberg och Christian Dahlgren hette de modiga!

Vår orutin och ovana att idka försvarsspel, visade sig på planen och även i resultatraden. Vi fick en lektion och förlorade med 7-1. Rasmus Ahlberg gjorde vårt mål i den 88:e minuten. Det var klasskillnad!  Notera dock detta resultat och vår målgörare - jag återkommer till dessa punkter i del 3.

All vår början bliver svår.... Men nu var seriepremiären överstökad och det kunde förmodligen inte bli sämre! 

Omgång två spelades på Ekängen och motståndare var Betnahrin IK 2. Försvarsspelet var lite bättre och vi gjorde även två mål framåt - men tyvärr blev det förlust med 2-4.

Tredje omgången spelades också på Ekängens IP, denna gång stod New Mill Indians för motståndet. Vi överträffade oss själva och Tommy Vasilevski och Kristijan Stapic gjorde två mål var och Rasmus Ahlberg ett mål - det räckte till seger med 5-3! Isen var bruten! Nu skulle väl ingenting kunna stoppa oss - eller?

I omgång fyra mötte vi Jäders IF eller egentligen ÖIS 2 på Sundby IP. Vi förlorar matchen med 2-4. Jag skriver i mitt matchreferat att - vi förlorar matchen på att vi gör några enkla markeringsmissar i försvaret, i samband med fasta situationer. Det är några individuella misstag, som sänker hela skutan... Spelmässig har vi tagit ett jättekliv framåt under den första delen av serien!

Omgång fem spelas på Ekängen och motståndare är Fogdö IF. En småful och grinig match slutar 3-3. Vi drabbas av en kostsam utvisning i sista minuten. Vår målvakt Kosar Safari - drog på sig en grov utvisning för "snack" med domaren! Det skulle visa sig att han blev avstängd under fyra matcher!

Spelmässigt gör vi vår bästa halvlek - serieledande Fogdö får endast försvara sig! Sista 25 minuterna tappar vi dock fokus och börjar gnälla på domaren! Då kommer de enkla missarna och vi blir straffade med baklängesmål!

Omgång sex spelades på Gyllingsvallen i Hällberga. Stenkvista GoIF 2 stod för motståndet och vi lyckades ännu en gång  spela jämt med en motståndare - men enkla missar i försvaret, fäller oss ännu en gång.... Vi förlorar med 1-3 men är inte på något sätt underlägsna! Efter denna match fick laget, eller rättare sagt några spelare, en rejäl utskällning av Lazar!

Omgång sju spelas borta mot IFK Mariefred, som då var serieledare. Ännu en match utan ordinarie målvakt, men laget står verkligen upp bra igen! Vi förlorar med 2-4 men det var en hedersam förlust!

Sedan skulle serien vända med en match mot IFK Mariefred veckan efter midsommar - men vädrets makter satte stopp för det och det var dags att ta sommarlov.

Sammanfattningen av våren blir att orutinen lyste igenom i början. Det var väldigt mycket individuella misstag som ställde till det i försvarsarbetet. En del försvarare hade lite svårt med markeringsspelet - om man säger så....

Vi tog dock stora steg framåt, speciellt när det gällde att utveckla passningsspelet. Vi spelade jämt med de flesta lagen - men som sagt så ställde försvarsmissar till det alltför ofta!

Vad som var mindre bra var att vi fick rykte om oss att vara besvärliga att döma! Jag förstår varför - disciplinen var inte den bästa och vi drog på oss väldigt mycket varningar för just snack! Fullständigt onödigt! Det myckna gnällandet på domare - gjorde också att koncentrationen på fotboll försvann och med det kom misstagen som fällde oss i jämna matcher!

Vi drog på oss 26 st varningar och en lindrig och en grov utvisning på vårens sju matcher. Det är inte acceptabelt! Speciellt när man får varningar för efterslängar och snack med domaren. Där fanns det mycket att förbättra inför hösten....

Nu var det dags för sommaruppehåll och man kan konstatera att laget tagit några stora steg framåt, när det gällde passningsspelet. Försvarsspelet hade också blivit bättre - men det fanns en del att jobba med. Vi såg dock fram mot hösten med tillförsikt - vi levde ju som förening!

Om några dagar kommer den tredje delen....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar