måndag 19 december 2011

Sällsynt målskytt i svår match!

Söndagen var en tidig julafton för oss fotbollsnördar. Det började redan klockan 13.00 med QPR - Manchester United på Loftus Road i London. En match som alla säger skall bli en svår nöt för United att knäcka. Visst - QPR har gjort bra resultat på hemmaplan och förlorat med uddamålet mot några av de större lagen och sedan slagit Chelsea med 1-0. 

Studioreportrar och experter turas om att förklara hur illa ställt det är med Manchester United! Jo - vi har ju åkt ur Champions League och Carling Cup, det är inte bra - men det kan hanteras! United kom från en 4-1 seger mot Wolverhampton och den matchen gav en del bra "vibbar" - det såg ut som om någon liten gnutta form, började visa sig hos en del av nyckelspelarna!

Nåväl när alla domedagsprofeterna snackat upp QPR och talat om hur svårt United skulle få - så blåste Howard Webb igång matchen och många experter satte nog kaffet i vrångstrupen, redan efter 53 sekunder, var det dags att blåsa för mål!
Wayne Rooney styrde ut en nick till höger där Valencia gjorde en patenterad rusch efter högerkanten, medan Rooney tog plats i straffområdet - Valencia levererade ett fint inlägg och Rooney kastar sig fram och styr in bollen med huvudet. Plötsligt blev en mängd experter märkbart tysta!

United tog ett järngrepp över matchen och skapade en hel del fina chanser, men tyvärr var effektiviteten framför mål, mindre bra och som vanligt fick man bita på naglarna ibland 1-0 är ju ingen säker ledning...

I den 56:e minuten händer så det som fick mig att jubla lite extra. På bilden ovan är 2-0 på väg förbi målvakten. Målskytt var en av mina absoluta favoriter i Unitedtröjan Michael Carrick!  Karln gör inte många mål och anses av en del vara en tråkig spelare.. I min värld är han guld värd för Manchester United - han defensiva mittfältsspel är magnifikt, han är en kung i området 5-10 meter framför fyrbackslinjen! När han är med, förlorar United sällan....

Målet som sådant var en riktig skönhetsupplevelse - Carrick läser av en passning, när QPR är på väg framåt (ni vet det där som Diana har fulländat)- ja bakåt alltså.... Carrick bryter fem meter in på egen planhalva, Rooney tokrusar framåt, men Carrick drar ett par man och fortsätter mot målet och på straffområdeslinjen skjuter han ett skott som lurar målvakten och "put the match to bed" som engelsmännen säger...

I det läget tog Manchester United över serieledningen från Manchester City, som dock hade en match mindre spelad.. Inte så illa för en klubb, som väldigt många sagt vara på väg utför i rask takt.  Vill bara nämna att United har gjort den bästa säsongsstarten någonsin. Man har faktiskt bara förlorat en match och spelat två oavgjorda. Man har bara släppt in 14 mål på 16 matcher - då släppte man in 6 stycken i en och samma match! 

Det är kanske lite tidigt att döma ut United - trots att man har en skadelista som är längre än tomtens skägg och ett antal ungdomar på planen. The big red machine - brukar varva upp kring jul, för att sedan gå på högvarv under våren.

Manchester City vann sedan mot Arsenal och återtog serieledningen - kampen fortsätter!

Men vad är väl lite fotboll mot SAAB:s konkurs eller att Nordkorea förlorat en stor ledare och fått en ny ung och bestämd son som tagit över......  

På vår egen nivå så återstår en träning innan jul - vi ses väl i Djurgårdsskolan klockan 19.30 på ONSDAG - vore kul om vi kunde bli "tvåsiffrigt"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar